NL FR

Meer engagement op sociale media: waarom en hoe?

Dat sociale media essentieel zijn voor een vastgoedkantoor is intussen wel. Bekend. Je kan potentiële kopers bereiken, relaties én merkbekendheid opbouwen. Een belangrijke matstaf om het succes van je sociale media te meten is engagement. Wij leggen je uit wat het is, waarom het belangrijk is en hoe je voor meer engagement zorgt.

BlogPicture

Wat is engagement?

Engagement is een verzamelnaam voor alle vormen van interacties die een sociale mediagebruiker heeft met de inhoud die jij deelt op Facebook, Instagram, LinkedIn of misschien zelfs TikTok. Dit kan gaan van het liken van je posts, tot een reactie achterlaten. Ook het delen van je post of eventueel klikken op een link die je in de post zet, zijn vormen van engagement.

 

Waarom is engagement belangrijk?

1. Je bouwt vertrouwen en relaties op

Engagement of betrokkenheid op sociale media zorgt voor een persoonlijke band met je publiek. Door actief te reageren op reacties en vragen te beantwoorden, toon je je menselijke kant en leer je je (potentiële) klanten beter kennen. Zij hebben het gevoel dat ze gehoord worden en belangrijk zijn. Zo kan je hun vertrouwen winnen, sterke relaties opbouwen en zo je sociale media optimaal benutten.

2. Je vergroot je merkbekendheid

Hoe meer engagement je creëert op sociale media, hoe groter de kans dat je als makelaarskantoor wordt opgemerkt. Wanneer gebruikers reageren, liken, delen of deelnemen aan discussies, wordt je zichtbaarheid vergroot door het algoritme van de sociale media, wat kan leiden tot meer volgers, potentiële klanten en uiteindelijk tot verkoopkansen.

3. Je stimuleert positieve mond-tot-mondreclame

Engagement kan ook leiden tot organische mond-tot-mondreclame op sociale media. Tevreden klanten die zich gehoord voelen, zullen eerder geneigd zijn om positieve ervaringen te delen. Dit kan bijvoorbeeld door je post te delen of vrienden en familie te taggen in de reacties. Zo leren weer nieuwe mensen je kantoor kennen en blijf je groeien.

 

Hoe zorg je voor meer engagement?

1. Wees interactief

Reageer op opmerkingen, vragen en berichten die je krijgt op je sociale media. Dit laat zien dat je betrokken bent en inzit met je klanten. Als ze zich gewaardeerd voelen, stralen ze dit uit en is dit positieve reclame voor je kantoor.

Ook als het gaat om negatieve commentaren, is reageren een goed idee. Al kan je hier beter even wachten en de eerste emoties laten overwaaien.

2. Creëer boeiende inhoud

Als je brengt wat je volgers willen zien, zullen ze automatisch meer betrokken zijn. Zo kan je naast huizenadvertenties bijvoorbeeld ook updates over de markt en tips voor kopers en verkopers brengen. Ook een blik achter de schermen valt vaak in de smaak. Je kan ook op je sociale media vragen wat je volgers willen zien. Zo ben je 100% zeker dat wat je brengt, gesmaakt zal worden.

3. Stimuleer discussie

Stel vragen in je berichten om interactie uit te lokken en moedig gebruikers aan om hun gedachten en ervaringen te delen. Dit kan leiden tot levendige discussies en een grotere betrokkenheid.

4. Gebruik beelden

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Foto’s en video’s trekken meer aandacht dan tekst alleen. Het delen van kwaliteitsvol beeldmateriaal zal de betrokkenheid vergroten. Zelfgemaakte beelden van jouw kantoor en personeel maken het persoonlijker en zorgen voor net dat tikkeltje meer engagement.

5. Analyseer

Monitor regelmatig de betrokkenheid op je sociale mediaplatforms met behulp van analysetools. Zo leer je welke content jouw volgers het leukst vinden en waarmee ze zich het meest betrokken voelen. Je kan vervolgens je strategie aanpassen voor een optimaler resultaat.

 

Engagement op sociale media: cruciaal voor makelaars

In een tijd waarin sociale media een cruciale rol spelen in het vastgoedlandschap, is het vergroten van het engagement op sociale media enorm belangrijk voor vastgoedmakelaars. Door interactieve en boeiende inhoud te delen en actief deel te nemen aan online gesprekken, kunnen makelaars hun merkbekendheid vergroten en waardevolle relaties opbouwen. Dit leidt niet alleen tot betere verkoopcijfers, maar ook tot een betere reputatie en grotere invloed in de sector.